Styrket salgskulturen med interimledelse

Da konsulentselskapet Steenberg & Plahte AS ønsket å bygge en sterkere salgskultur, uten å ansette en fast salgsperson, valgte de å benytte interimledelse. – Det absolutt mest fleksible alternativet til fast ansettelse eller konsulentbistand, sier partner og medeier Erik Steenberg.

Du har kanskje sett hans kollega og medeier, Alexandra Plahte, debattere pensjon med Lundteigen og Hagen på NRK, eller lest hennes ekspertuttalelser om pensjon i Aftenposten eller Dagens Næringsliv. Det er fin ekspertise å ha for et selskap på ni ansatte, som tilbyr rådgivning innenfor pensjon og omstilling i privat og offentlig sektor.

Trengte eksterne krefter

- Vi er et kunnskapsdrevet selskap som har holdt på i 15-16 år nå. Men etter hvert som vi vokste, så vi behovet for å få inn eksterne krefter som kunne hjelpe oss å bygge salgskultur og et mer strukturert salgs- og markedsarbeid, forteller Steenberg fra en mobiltelefon midt mellom to møter i en hektisk hverdag.

Det var på anbefaling fra styreleder, Kaare Frydenberg, at selskapet kontaktet InterimLeder, etter å ha vurdert både fast ansettelse og leie av konsulent.

- Fordelen med interimledelse er den lave risikoen du tar. Det var langt mer sannsynlig at vi ville få på plass riktig person med den store databasen som InterimLeder har, enn om vi skulle gått til et konsulentselskap og hentet enkeltstående konsulenter til enkeltstående oppgaver, reflekterer Steenberg.

God effekt etter 4 måneder

Det var etter sommeren 2013 at konsulentselskapet leide inn en interimleder som kunne bistå ledelsen og styret i å utvikle nye produkter, systematisere salgsarbeidet, bygge salgskultur og være en samtalepartner for ledelsen på disse områdene. Oppdraget varte i 4 måneder og er nå avsluttet, og Steenberg er godt fornøyd:

- Vi hadde et ønske om at interimlederen skulle etterlate seg noen strukturelle spor i organisasjonen, og det føler jeg at vi har oppnådd. Vi har blitt mer strukturert på salg og marked, har fått CRM-systemet opp å gå, og salgsfokuset og salgskulturen har blitt styrket. Jeg tror det var helt riktig av oss å leie en interimleder i dette tilfellet, og vil helt klart vurdere det igjen dersom behovet oppstår, avslutter Steenberg.

Ønsker du en uforpliktende prat om deres behov? Ta kontakt med oss i dag!