Sto uten CFO da markedet eksploderte

Som en av pionerene innen maritime SO2-rensesystemer hadde Clean Marine i mange år ventet på et IMO-direktiv som ville kreve at skip skulle begrense sine utslipp. I 2016 kom beskjeden om at regelverket ville gjelde fra 2020, men markedet lot vente på seg til våren 2018, da alt eksploderte.

Akutt behov for ny CFO

CEO Nils Høy-Petersen kan puste lettere nå, men bak seg har han hatt en utfordrende periode frem til markedet tidligere i år for alvor begynte å ta av.

- Vi trodde veksten ville komme i 2017 og hadde rigget oss for det. Det hadde også en rekke nye konkurrenter, så med en laber etterspørsel ble det året ganske tøft. I tillegg sluttet vår CFO, og vi rykket opp en controller i den funksjonen. Da hun tidligere i år gikk ut i fødselspermisjon, fikk vi igjen et akutt behov for en CFO, forteller Høy-Petersen.

Styremedlem tipset om Interimleder AS

Den lederprofilen Høy-Petersen så etter, var en CFO som kunne håndtere alt fra styrearbeid til finansering til eierskap og personal, med erfaring fra drift av selskaper som lignet på dem.

- Jeg fikk et tips fra en i styret som visste om et annet selskap som hadde fått hjelp av Interimleder AS i en lignende situasjon. Vi kjente ikke til andre som leverte toppledere akutt, så vi skjøt rett på dem, forteller Høy-Petersen.

Ny interim-CFO på plass etter to uker

Den de kom i kontakt med hos Interimleder var Rolf Henrik Svendsen:

- Rolf skjønte hva vi var ute etter. Jeg opplevde ham som veldig proff, og at han hadde gjort det før. Uten å rose dem for mye opp i skyene mener jeg at han med sin erfaring fra industrien hadde belegg for egne fornuftige meninger og bidrag. Prosessen fra første kontakt til vi fikk presentert kandidatene gikk raskt og effektivt, og etter et par uker hadde vi ny CFO på plass.

Veldig fornøyd med interimlederen

På spørsmål om hvordan interimlederen har levert siden han begynte i mai 2018, svarer Høy-Petersen slik:

- Veldig bra! I etterpåklokskapens klare lys er jeg er overbevist om at vi valgte den beste kandidaten. Han er en person som dekker alle behovene vi hadde, som forstår hvor vi er, og som har erfaring fra å takle de situasjonene vi møter, så jeg er veldig fornøyd, avslutter Høy-Petersen.


Clean Marine AS et er norsk teknologiselskap etablert i 2006 med hovedkontor i Oslo og salgs- og serviceavdelinger i 12 land og tre verdensdeler. De har spesialisert seg på SO2-rensesystemer for skip og maritime installasjoner, på fagspråket kalt «scrubbere». I 2020 vil alle verdens skip møte et strengere svovelutslippskrav som aktualiserer installasjon av denne typen teknologi. Selskapet omsatte i 2017 for 14,4 millioner kroner og har i dag 71 ansatte. Forventet omsetning i 2018 er 250 millioner kroner.

Ønsker du en uforpliktende prat om deres behov? Ta kontakt med oss i dag!