Intervju: Nyter friheten som interimleder

Øyvind Trønsdal (56) har flere oppdrag for InterimLeder AS, og har etter en lang karriere innen ledelse funnet ”drømme-tilværelsen” som interimleder.

- Jeg har jobbet med ledelse i hele mitt yrkesaktive liv, sier trønderen som både har jobbet som prosjektleder, personalsjef, rådmann og administrerende direktør.

En karrierevei med stor frihet

Trønsdal betegner seg selv som en ”urolig sjel”, og setter pris på interimledertilværelsens muligheter til å treffe mange nye mennesker og jobbe med helt nye utfordringer. Samtidig er han klar på at du må være bygget for denne typen arbeid:

- Som interimleder kan du jobbe når du vil, og ha fri når du vil, mellom oppdragene. Men, dersom du trenger stor sikkerhet så er ikke dette noe for deg. Jeg sier absolutt ikke at dette er en form for ekstremsport innen ledelse, men du må kunne tåle både økonomisk og psykisk å være uten oppdrag i tidsperioder, sier Trønsdal.

Erfaringer

Selv har han ikke vært opptatt av å sørge for at CV’en viser fem eller ti år lange tidsopphold i ulike stillinger, og bedyrer at erfaringen er det som teller, og det som gir deg pondusen til å gå inn og løse krevende oppdrag.

- I ett oppdrag skulle bedriften gjennom en stor omstilling, og gå fra gamle tekniske plattformer til nye. Eierne ønsket virksomheten integrert med en annen hvilket medførte at selskapet ble avviklet og flyttet. Dette innebar masseoppsigelser og involvering av Fylkesmann og ”alt som kunne krype og gå”, forteller Trønsdal.

Interimledelse burde vært en mer normal del av arbeidslivet

Trønsdal har også vært med på å engasjere interimledere i mellomlederposisjoner, salg og marked mens han selv var engasjert som interimleder i topplederstilling, og mener at interimledelse burde være en mer normal del av arbeidslivet enn det kanskje er i dag.

- Det er et interessant marked der ute for de av oss som er flinke, og mange muligheter for å jobbe med spennende oppdrag gjennom å bli en del av nettverket til InterimLeder AS, avslutter Trønsdal