5 leserfavoritter fra Interimlederbloggen siste halvår

Hver uke deler vi innsikt om ledelse på Interimlederbloggen. I denne artikkelen har vi samlet fem av favorittene blant leserne våre med temaer som strekker seg fra endringsledelse til dynamikken mellom toppledelsen og styret til bedriftskultur og lederegenskaper.

1. Hvordan lykkes med endringsledelse

I et ærlig og friskt blogginnlegg, basert på hennes egen karriere som leder og styremedlem, gir administrerende direktør i YIT Norge, Ingrid Tjøsvold, mange verdifulle råd til ledere som har blitt hentet inn for å lede en omstillingsprosess. «Det har jo vært mange flinke folk her før deg, og de fikk det ikke til. Hvorfor skal du få det til?», spør hun retorisk, før hun begir seg ut på å besvare nettopp det.

Les hele blogginnlegget her


2. Dynamikken mellom styret, CEO og CFO

Styrerommet er en arena hvor tre viktige spillere møtes: Styret, CEO og CFO. Om dynamikken mellom dem fungerer avhenger av flere ting, blant annet god kommunikasjon, realistiske forventninger og en gjensidig forståelse av hverandres roller. Tone Bjørnov deler her sitt verdifulle perspektiv basert på 12 års erfaring fra styrearbeid i 20 forskjellige selskaper, hvorav ti er børsnoterte.

Les hele blogginnlegget her


3. Arbeidsledig leder – er det slutten på karrieren?

Du har hatt en rakettkarriere, vært suksessfull leder i mange år, i forskjellige roller, og så, av en eller annen årsak, står du der med en sluttpakke og lurer på hva du skal gjøre. Kanskje det er hva du opplever nå som kvalifiserer deg for neste steg i ledertrappen? I dette blogginnlegget skriver Interimleders egen Vegard Rooth om interimledelse som karrierevei.

Les hele blogginnlegget her


4. «Walk the Talk» – Hvordan skape og bevare en vinnerkultur for din bedrift?

I dette blogginnlegget oppsummerer Vegard Rooth et seminar om bedriftskultur, hvor han delte plattform med tidligere konsernsjef i Posten, Kaare Frydenberg og styreleder i Advokatfirmaet Ræder, Erling Opdal. Her fikk vi se bedriftskultur fra både toppleders og styreleders perspektiv.

Les hele blogginnlegget her


5. Seven Characteristics of Top Performing Interim and Transformation Leaders

Hva kjennetegner de aller beste endringslederne? I dette blogginnlegget, skrevet av Vegard Rooth fra Interimleder og Philippe Soullier, som er CEO i Globalise, en global leverandør av interimledere, får vi et innblikk i hvilke egenskaper som kjennetegner såkalte «top performers», basert på flere tiår med erfaring fra utleie av interimledere.

Les hele blogginnlegget her ›